[Retouren: -15%] Parthenaise set van 3 koekenpannen
-
27,99 €
- Weinig exemplaren op voorraad - snel bestellen! Op voorraad en klaar voor jou! Bestel nu en geniet van je aankoop zonder vertraging. Weinig exemplaren op voorraad - snel bestellen!
- Levertijd: 4 - 6 dagen Ontvang het eerder dan je denkt. Mis deze kans niet, bestel nu! Ontvang het eerder dan je denkt. Mis deze kans niet, bestel nu!
- Klaar voor verzending binnen 24 uur
- 14 dagen retourrecht
- Gratis bezorging
Staat - als nieuw, met lichte gebruikssporen
Details: Product kan cosmetische schade hebben aan niet-zichtbare kanten (achterkant of onderkant). De originele doos kan licht beschadigd of opnieuw verpakt zijn. Het product wordt geleverd met een garantie van 1 jaar
Top features
Pannenset: met drie formaten - 12, 16 en 21 cm Ø
Robuust en duurzaam: gietijzeren braadpan
Ingebrand: direct klaar voor gebruik
Kenmerken
- Materiaal: gietijzer
- Optimale warmteverdeling dankzij gietijzeren vervaardiging
- Met 2 afvoerkanalen
- Er moet altijd een beschermende vetlaag in de pan achterblijven
- Steel met gat om op te hangen
- Gladde bodem
- Onderhoudsinstructies: Reinig de pan uitsluitend met heet water, gebruik geen afwasmiddel en zet hem niet in de afwasmachine
Afmetingen & Technische details
- Doorsnede braadvlak (grote pan): ca. 21 cm
- Gewicht: ca. 1,5 kg
- Doorsnede braadvlak (middelgrote pan): ca. 16 cm
- Gewicht: ca. 1,3 kg
- Doorsnede braadvlak (kleine pan): ca. 12 cm
- Gewicht: ca. 1 kg
Wat wordt geleverd
- 1 x Pan (groot)
- 1 x Pan (medium)
- 1 x Pan (klein)
- 1 x Beschermhoes voor handvat
Levering en verzending
Levertijd: 4 - 6 dagen
Er zijn nog geen beoordelingen voor dit artikel.
Ich verwende die Pfannen auf dem Grill … Perfekt…
Ik gebruik de pannen op de grill... Perfect...
schnell geliefert und macht einen guten und wertigen Eindruck. Test steht noch aus aber ich denke mal ne Pfanne halt...
snel geleverd en maakt een goede en waardevolle indruk. De test is nog in behandeling, maar ik denk dat een pan...
Sehr gute Grill Pfanne wird schnell heiß und somit eine tolle Anschaffung für den Haushalt.
Zeer goede grillpan wordt snel heet en is daarom een prima aankoop voor het huishouden.
Die Pfanne ist ausgezeichnet verarbeitet. Die Liwanzen gelingen und schmecken super gut. Nichts pappt an. Wichtig: nur mittel erwärmen. Bei 9 Heizstufen max 4!!!
De pan is uitstekend verwerkt. De Liwanzen slagen en smaken super goed. Niets blijft plakken. Belangrijk: alleen medium verwarmen. Met 9 verwarmingsniveaus max 4!!!
Ist sehr schwer, und fleisch verbreitet zu schnel aber nur in der Mitte 2 Sterne von 5
Het is erg zwaar en verspreidt zich te snel, maar alleen in het midden 2 van de 5 sterren
Leicht zu bedienen, da aber gusseisen pfanne ist sollte man vorsichtig umgehen.
Makkelijk in gebruik, maar aangezien de pan van gietijzer is, is voorzichtigheid geboden.
Vorneweg: macht super pancakes. Aber: natürlich braucht es mehr Öl als in einer beschichteten Pfanne. Und es ist wichtig, die Temperatur zu beachhten. Gusseisen leitet und hält Hitze sehr viel besser, daher mit etwas niedriger Termperatur beginnen. Durch die vorgegeben Form kann der Teg nicht weglaufen, für das Wenden ist der richtige Moment wichtig, sonst wirs fuddelig. Ich mag die Pfanne.
Allereerst: maakt geweldige pannenkoeken. Maar: er is natuurlijk meer olie nodig dan in een gecoate pan. En het is belangrijk om op de temperatuur te letten. Gietijzer geleidt en houdt warmte veel beter vast, dus begin met een iets lagere temperatuur. Door de gegeven vorm kan de Teg niet weglopen, het juiste moment is belangrijk voor het draaien, anders wordt het rommelig. ik hou van de pan
Die ersten Steaks hat die Pfanne auf unserem Induktionsherd sehr gut gemeistert. Allein vom optischen her konnte man die Steaks vorher nicht so zubereiten. Der Geschmack des Fleisches war nach dem Braten sehr gut. Die Steaks waren durch, aber trotzdem saftig. So muss es sein! Auch der Betrieb im Backofen war hervorragend. Hat alles funktioniert und die Pfanne ist heil geblieben! An das Gewicht der Pfanne muss man sich erst einmal gewöhnen. Man sollte sie mit zwei Händen bedienen! Für Induktionsherde gebe ich Kaufempfehlung. Ich hoffe, es bleibt alles so positiv! Ansonsten melde ich mich wieder.
De pan op onze inductiekookplaat beheerste de eerste steaks heel goed. Alleen al vanuit visueel oogpunt konden de steaks op voorhand niet op deze manier bereid worden. De smaak van het vlees was na het braden erg goed. De steaks waren gaar maar nog sappig. Zo moet het zijn! Ook de werking in de oven was uitstekend. Alles werkte en de pan bleef heel! Je moet eerst even wennen aan het gewicht van de pan. Je moet ze met twee handen gebruiken! Voor inductiekookplaten geef ik een koopadvies. Ik hoop dat alles positief blijft! Anders bel ik je terug.
Jetzt weiß ich warum Liwanzen Li-wanzen heißen. Li muß man wohl mit "für" übersetzen. Eine Spaßpfanne für die ich noch einen Verwendungszweck erfinden muß.
Nu weet ik waarom Li-bugs Li-bugs worden genoemd. Li moet waarschijnlijk vertaald worden als "voor". Een leuke pan waar ik nog een doel voor moet verzinnen.
Die Pfannen sind gut geeignet zum grillen, alles ok
De pannen zijn goed geschikt om te grillen, alles ok
Wie oben Jeff, habe ich die Pfanne speziell für die Verwendung auf einem Holzvergaserkocher gekauft. Bin allerdings noch nicht zum Testen gekommen und kann deshalb noch nichts zu den Brateigenschaften sagen. Die Verarbeitung der Pfanne, also des Gussteils ist gut. Die Auflage ist fast plan (nur ganz leichtes kippeln). Allerdings lässt die Verarbeitung des Klappgriffs zu wünschen übrig. Der Griff rastete nicht sauber ein und stand deshalb auch zu steil. Durch vorsichtiges Nachbiegen in einem Schraubstock habe ich dies korrigiert; der Griff rastet jetzt vollständig ein und steht jetzt in einem flacheren Winkel. Die Verchromung an der Biegestelle ist dabei natürlich zum Teufel gegangen (nicht tragisch, hätte ohnehin nicht lange gehalten, muss man eben nach der Reinigung ebenfalls einölen). Absolut nicht nachvollziehbar ist, warum man den Griff nur so kurz gemacht hat. Ein längerer Griff (für so eine relativ schwere Pfanne) hätte eingeklappt auch noch Platz gehabt und die Vorteile einer grösseren Hebelwirkung beim Hantieren sowie eines grösseren Abstandes der Hand zur heissen Pfanne und zur Wärmequelle gehabt. Ein Wort noch zu einigen anderen Kundenkommentaren die von Unkenntnis zeugen: Es handelt sich um einen Eisenguss und nicht um rostfreien Stahl, was auch aus der Produktanzeige hervorging. Das man solche Teile nach dem Spülen sorgfältig abtrocknen und etwas einölen muss sollte klar sein (Allgemeinwissen) und Spülmaschine mit dem aggressiven Reiniger geht gar nicht. Ausserdem geht das o. G. auch aus den Pflegehinweisen hervor.
Zoals Jeff hierboven heb ik de pan speciaal gekocht voor gebruik op een houtgasfornuis. Ik heb het echter nog niet kunnen testen dus kan nog niets zeggen over de bakeigenschappen. De afwerking van de pan, d.w.z. het gietwerk, is goed. De uitgave is bijna plat (slechts zeer licht gekanteld). De verwerking van de inklapbare handgreep laat echter veel te wensen over. Het handvat klikte niet netjes op zijn plaats en was daarom te steil. Ik corrigeerde dit door het voorzichtig in een bankschroef te buigen; de hendel is nu volledig ingeschakeld en staat nu in een ondiepere hoek. Natuurlijk ging het verchromen op het buigpunt naar de klote (niet zo erg, zou toch niet lang hebben geduurd, je moet het ook na het schoonmaken invetten). Het is absoluut onbegrijpelijk waarom het handvat zo kort is gemaakt. Een langere handgreep (voor zo'n relatief zware pan) zou in opgevouwen toestand meer ruimte hebben gehad en had de voordelen van een grotere hefboomwerking bij het hanteren en een grotere afstand tussen de hand en de hete pan en de warmtebron. Een woord over enkele andere opmerkingen van klanten die onwetendheid tonen: het is gietijzer en geen roestvrij staal, wat ook bleek uit de productadvertentie. Het moge duidelijk zijn dat dergelijke onderdelen na het wassen zorgvuldig moeten worden afgedroogd en een beetje moeten worden geolied (algemene kennis) en een vaatwasser met het agressieve schoonmaakmiddel werkt helemaal niet. Daarnaast blijkt bovenstaande ook uit de verzorgingsinstructies.
Ich habe mich erst seit ca. einem Jahr mit Pfannen aus Gusseisen befasst und wollte deshalb preislich nicht ganz oben einsteigen. Wer die Preise von Marken-Gusspfannen kennt, der weiß, das 40€ ein guter Preis ist, wenn die Pfanne tut was sie verspricht. Und das tut sie im vollen Umfang, Die Pfanne wird eingebrannt geliefert, was bedeutet: Mit klaren Wasser (niemals Spülmittel, zerstört die sogenannte Patina und die Pfanne muss neu eingebrannt werden)ausspülen und loslegen. Zum Test Spiegelei und Hähnchenbrust. Ich benutze ein Induktionskochfeld, die Pfanne heizt sich schnell auf, aber gebt ihr etwas Zeit, bis sie auch am Rand richtig heiß ist. Mit einem Schuss Öl den Boden auspinseln Ei rein und das Ding bleibt nicht am Boden hängen. Die Hähnchenbrust (nur Salz/Pfeffer) klebt auch nicht an und bekommt schöne Röstaromen und bleibt innen saftig. Die Pfanne hält wunderbar die Temperatur, auch wenn Sie vier große Schnitzel reinlegen. Ein kleiner Wermutstropfen ist der Silikongriff, da er sehr labberig auf dem etwas kurzem Griff sitzt. Trotzdem 5 Sterne weil die Pfanne echt der Hammer und was fürs Leben ist.
Ik heb pas ongeveer een jaar met gietijzeren pannen te maken en wilde daarom qua prijs niet aan de top gaan. Wie de prijzen van gietijzeren merkpannen kent, weet dat €40 een goede prijs is als de pan doet wat hij belooft. En dat doet hij met volle teugen.De pan wordt gekruid geleverd, dat wil zeggen: afspoelen met schoon water (nooit afwasmiddel, vernietigt het zogenaamde patina en de pan moet opnieuw gekruid worden) en aan de slag. Om gebakken ei en kipfilet te testen. Ik gebruik een inductiekookplaat, de pan warmt snel op, maar geef hem wat tijd tot hij echt heet is aan de randen. Borstel de bodem met een scheutje olie en het ding blijft niet aan de bodem plakken. De kipfilet (alleen zout/peper) plakt ook niet en krijgt mooie geroosterde smaken en blijft sappig van binnen. De pan houdt de temperatuur heerlijk, ook als je er vier grote schnitzels in doet. Een kleine druppel bitterheid is het siliconen handvat, omdat het heel losjes op het wat korte handvat zit. Toch 5 sterren omdat de pan echt geweldig is en wat het leven waard is.
So I bought this to make pancakes. Firstly the mounds are very small! When I made pancakes I didn’t realize how much oil you would need to stop them sticking. Flip the pancake and you need to oil again before it lands! That being said it’s a solid pan and I will probably try using it to make a breakfast bun. Eggs and a patty in perfect shape to the bun.
Dus kocht ik dit om pannenkoeken te maken. Ten eerste zijn de heuvels erg klein! Toen ik pannenkoeken bakte, realiseerde ik me niet hoeveel olie je nodig zou hebben om te voorkomen dat ze aanbakken. Draai de pannenkoek om en je moet opnieuw oliën voordat hij landt! Dat gezegd hebbende, het is een stevige pan en ik zal hem waarschijnlijk proberen te gebruiken om een ontbijtbroodje te maken. Eieren en een pasteitje in perfecte vorm voor het broodje.
In diesen Pfannen gelingt das Braten sehr gut. Allerdings erfordern diese Pfannen eine ganz andere Handhabung als mit den beschichteten Pfannen. Da es sich um eiserne Pfannen handelt, sind diese deutlich schwerer als Pfannen aus Aluminium und müssen nach jedem Gebrauch mindestens ausgewischt und getrocknet werden, sonst kommt es durch Feuchtigkeit zur Rostbildung. Achtung: die schwarze Schicht nicht durch Scheuern entfernen so dass die Pfanne metallisch blank wird! Diese Schicht verhindert das Ankleben beim Braten. Beim Braten nicht wundern wenn das Fleisch am Anfang etwas festklebt. Es löst sich wieder und kann dann gewendet werden. Mit der Zeit bildet sich die schwarze Schicht immer weiter aus und es kommt nicht mehr zum Ansetzen. Mit diesen Pfannen gelingt das Braten deutlich besser, als in den beschichteten Aluminium-Pfannen. Endlich haben wir Pfannen, die so funktionieren, wie ich das noch von meiner Großmutter kenne.
Frituren is in deze pannen heel eenvoudig. Deze pannen vragen echter een heel andere behandeling dan de gecoate pannen. Omdat dit ijzeren pannen zijn, zijn ze aanzienlijk zwaarder dan aluminium pannen en moeten ze na elk gebruik in ieder geval worden afgeveegd en gedroogd, anders veroorzaakt vocht roestvorming. Let op: verwijder de zwarte laag niet door te schuren, hierdoor wordt de pan metaalachtig glanzend! Deze laag voorkomt plakken tijdens het frituren. Wees bij het braden niet verbaasd als het vlees in het begin een beetje blijft plakken. Hij komt er weer af en kan dan gedraaid worden. Na verloop van tijd ontwikkelt de zwarte laag zich verder en is er geen hechting meer. Frituren gaat met deze pannen veel beter dan met de gecoate aluminium pannen. We hebben eindelijk pannen die werken zoals ik weet dat mijn oma vroeger deed.
Zu dem Preis lässt sich nicht meckern, aber es muss einem klar sein, dass es keine Premium-Pfanne für den täglichen Gebrauch ist. Für das Steak hin und wieder absolut ausreichend und auch die ideale Größe für den Backofen. Schöne Muster, schweres Gewicht, tolle Grillergebnisse. Kleinere Unebenheiten und der doch sehr wackelige Schutzmantel des Griffs kann ich daher verkraften. Für jeden Gelegenheitsgriller zu dem Preis völlig ausreichend!
Over de prijs mag je niet klagen, maar je moet beseffen dat het geen premium pan is voor alledaags gebruik. Absoluut voldoende voor af en toe een steak en ook nog eens het ideale formaat voor in de oven. Mooie patronen, zwaar gewicht, geweldige grillresultaten. Ik kan dus tegen kleine stoten en de zeer wiebelige beschermkap van het handvat. Voldoende voor elke gelegenheidsgrill voor de prijs!
Obschon sie als B-Ware deklariert war, ist die Pfanne, die ich erhalten habe, hervorragend verarbeitet. Der Boden ist plan abgedreht, und auf einer großen Platte (am besten 21 cm Durchmesser) werden alle Mulden gleichmäßig heiß. Gas, Ceran und Induktion gehen genauso gut. Das Material Gusseisen hat natürlich sein Gewicht, aber eben auch eine hervorragende Wärmespeicherung, was für das Backen von mehreren Portionen Pfannkuchen von Vorteil ist. Den beiliegenden Griffschutz aus Silikon habe ich nicht benötigt. Zum einen muss die Pfanne während des Backens ohnehin nicht bewegt werden, zum anderen konnte ich den Griff auch nach einer Stunde Pfannkuchenbacken bei mittlerer Temperatur immer noch gut anfassen. Die richtige Backtemperatur ist entscheidend für den Erfolg. Die angebrannten Pfannkuchen, die in anderen Rezensionen erwähnt werden, sind ziemlich sicher die Folge einer zu hohen Temperatur. Gusseisen sollte immer nur auf mittlerer Temperatur erhitzt werden. Bei mir jedenfalls ist nichts angebrannt, unabhängig davon, ob ich einen dünn- oder dickflüssigen Teig mit wenig, viel oder gar keinem Fett benutzt habe. Die Antihaft-Eigenschaften von unbeschichtetem Gusseisen werden sogar besser, je öfter man die Pfanne benutzt. Sie ist schon eingebrannt, aber ich habe sie noch zwei weitere Male mit Leinöl im Backofen eingebrannt, um die Antihaft-Eigenschaften zu verbessern und hatte danach keine Probleme. Wichtig ist allerdings, die Pfanne immer nur ganz dünn einzuölen, am besten, indem man einige Tropfen Speiseöl mit einem fusselfreien Lappen, z. B. einem alten Geschirrtuch, verreibt. Während des Pfannkuchenbackens tut auch ein Backpinsel gute Dienste, um die Mulden dünn einzuölen oder zu fetten. Das Ergebnis der Bemühungen sind dann perfekt runde, kleine Pfannkuchen, z. B. deutsche Eierkuchen, schwedische Plättar, russische Blinis, französische Crepes, amerikanische Silver Dollar Pancakes, japanische Dorayaki etc., die sich hervorragend für Büffets eignen.
Hoewel het werd verklaard als B-Ware, is de pan die ik heb ontvangen uitstekend gemaakt. De basis wordt plat gedraaid en op een grote plaat (bij voorkeur 21 cm in diameter) worden alle putjes gelijkmatig verwarmd. Gas, keramisch en inductie werken net zo goed. Het gietijzeren materiaal heeft natuurlijk zijn gewicht, maar het houdt ook uitstekend warmte vast, wat een voordeel is bij het bakken van meerdere partijen pannenkoeken. Ik had de meegeleverde siliconen gripbescherming niet nodig. Aan de ene kant hoeft de pan tijdens het bakken sowieso niet verplaatst te worden en aan de andere kant kon ik het handvat ook na een uurtje pannenkoeken bakken op medium temperatuur nog goed vasthouden. De juiste baktemperatuur is cruciaal voor succes. De aangebrande pannenkoeken die in andere recensies genoemd worden, zijn vrijwel zeker het gevolg van een te hoge temperatuur. Gietijzer mag alleen worden verwarmd tot een gemiddelde temperatuur. Bij mij brandde er in ieder geval niets aan, of ik nu een dun of dik deeg gebruikte met weinig, veel of geen vet. De antiaanbakeigenschappen van ongecoat gietijzer verbeteren zelfs naarmate je de pan vaker gebruikt. Het is al gekruid, maar ik heb het nog twee keer in de oven gebakken met lijnolie om de antiaanbakeigenschappen te verbeteren en daarna geen problemen meer gehad. Wel is het belangrijk om de pan altijd zeer dun in te vetten, bij voorkeur door een paar druppels spijsolie in te wrijven met een pluisvrije doek, b.v. B. een oude theedoek gewreven. Een bakkwast is ook handig bij het bakken van de pannenkoeken om de holtes dun te oliën of in te vetten. Het resultaat van de inspanningen zijn dan perfect ronde, kleine pannenkoeken, b.v. B. Duitse pannenkoeken, Zweedse platter, Russische blini's, Franse pannenkoeken, Amerikaanse zilveren dollar pannenkoeken, Japanse dorayaki enz., die ideaal zijn voor buffetten.
Vorteile : - Man kann mit ordentlich Wumms braten, so daß schöne und krosse Grillstreifen entstehen. Durch die hohe Wärmekapazität kann das Steak auch wunderbar noch eine Zeitlang nachziehen, so dass es nicht unbedingt in den Ofen zum Nachziehen muss. Spart Energie. - Auch Gemüse lässt sich wunderbar mit Grillstreifen braten, zB grüner Spargel. - Da das ganze Teil aus Eisen ist, kann es bequem in den Ofen ohne Risiko für den Griff. - Obwohl der Griff nicht isoliert ist, kann man die Pfanne gefahrlos am Herd anfassen (nicht aber wenn sie im Ofen war !) Nachteile : - Die Unterseite ist recht rauh. Dies bedingt, dass man die Pfanne auf einer Ceranplatte nur sehr sanft aufsetzen und verschieben sollte, sonst kann es Kratzer geben. Auch das hohe Gewicht von fast 4kg ist hier ein echtes Risiko für das Ceranfeld. Eine falsche Bewegung - knack ! - Die Unterseite ist nicht plan. Auf einem Induktions- oder Gasherd egal, auf Elektroherden ein Problem. Für diese Nachteile, auch weil nicht prinzipbedingt, sondern nur "Schlamperei" einen Punkt Abzug. Gusseisenpfannen reinigt man nicht mit Spülmittel und schon gar nicht in der Spülmaschine. Tipp: Nach dem Braten etwas Wasser in die Pfanne (so dass die Rillen alle bedeckt sind) und nochmal ein,zwei Minuten volle Pulle kochen. Das schäumende Wasser löst Krusten gut an (mit diesem Wasser könnte man nun noch eine Soße beginnen...) Ansonsten einfach stehen lassen bis einigermaßen abgekühlt und mit der Topfbürste saubermachen, geht problemlos. Danach mit einem Silikonpinsel und etwas Öl innen und aussen eine leichte Ölschicht aufbringen, damit die Pfanne nicht rostet und zum nächsten Einsatz sofort einsatzbereit ist. Freu mich über eine positive Bewertung, damit sich das Rezensieren auch lohnt. Geld krieg ich keins dafür, kostenloses Testgerät auch noch nie, und wenn mich ein Verkäufer anschreibt, dass ich für eine positive Bewertung irgendein Gimmick zugeschickt bekomme, dann schreib ich eine Bewertung und ziehe 2 Punkte für den Bestechungsversuch ab...
Voordelen: - Je kunt braden met veel pit, waardoor er mooie en knapperige grillstrepen ontstaan. Door de hoge warmtecapaciteit kan de steak ook nog even meegeroerd worden, zodat hij niet per se in de oven hoeft om gesauteerd te worden. Bespaart energie. - Groenten kunnen ook heerlijk worden gebakken met grillstrepen, bijvoorbeeld groene asperges. - Omdat het hele stuk van ijzer is gemaakt, kan het gemakkelijk in de oven worden geplaatst zonder enig risico voor het handvat. - Hoewel het handvat niet geïsoleerd is, kan je de pan veilig aanraken op het fornuis (maar niet als hij in de oven heeft gestaan!) Nadelen : - De onderkant is nogal ruw. Dit betekent dat de pan alleen heel voorzichtig op een keramische plaat geplaatst en verplaatst mag worden, anders kunnen er krassen ontstaan. Het hoge gewicht van bijna 4 kg is ook een reëel risico voor de keramische kookplaat. Een verkeerde beweging - snap! - De onderkant is niet vlak. Het maakt niet uit op een inductie- of gasfornuis, het is een probleem op elektrische fornuizen. Eén punt afgetrokken voor deze nadelen, ook omdat ze geen principekwestie zijn, maar slechts "slordigheid". Gietijzeren pannen maak je niet schoon met afwasmiddel en zeker niet in de vaatwasser. Tip: Voeg na het frituren wat water toe aan de pan (zodat alle groeven bedekt zijn) en kook nog een minuut of twee op volle snelheid. Het schuimende water lost korstjes goed op (je zou er een saus van kunnen maken...) Anders laat je het gewoon staan tot het afgekoeld is en maak je het schoon met de komborstel, geen probleem. Breng vervolgens met een siliconenborstel en wat olie aan de binnen- en buitenkant een dun laagje olie aan zodat de pan niet gaat roesten en direct klaar is voor het volgende gebruik. Ik ben blij met een positieve beoordeling, zodat de beoordeling ook de moeite waard is. Ik krijg er geen geld voor, ook nooit een gratis testapparaat, en als een verkoper me schrijft dat ik een gimmick zal krijgen voor een positieve beoordeling, dan schrijf ik een beoordeling en trek ik 2 punten af voor de poging tot omkoping. ..
Meiner Beurteilung nach ist die Gusseisenpfanne sehr ok und entspricht in etwa dem, was man bei diesem Preis erwarten kann. Die Pfanne ist sofort einsatzbereit, ein Einbrennen ist laut Beschreibung nicht erforderlich. Die Pfanne hat eine brauchbare Größe und angenehme Riffelung. Über Gewicht oder Pflegehinweise möchte ich mich nicht äußern, das ist bei jeder Gusseisenpfanne grundsätzlich gleich. Warum sie nicht perfekt ist und einen Punkt Abzug gibt ist die Tatsache, dass der Boden einfach nicht 100%ig plan ist. Zwar kippelt die Pfanne nur ganz wenig, sie liegt aber z. B. auf einem Ceran-Kochfeld nicht ganz plan auf, was bei einer solchen Pfanne zwar nicht so schlimm ist, aber auch keine optimale Wärmeübertragung gewährleistet. Wer die Pfanne über Kohle oder Gas verwendet, dem wird's egal sein (können). Irgendwelche störenden Grate oder Knubbel konnte ich nicht feststellen. Ich bin jedenfalls mit der Pfanne und dem Preis-/Leistungs-Verhältnis durchaus zufrieden.
Naar mijn mening is de gietijzeren pan erg ok en komt ongeveer overeen met wat je voor deze prijs kunt verwachten. De pan is direct klaar voor gebruik, volgens de beschrijving hoeft hij niet gekruid te worden. De pan heeft een bruikbaar formaat en prettige ribbels. Over het gewicht of de verzorgingsinstructies wil ik niets zeggen, dat is in principe voor elke gietijzeren pan hetzelfde. Waarom het niet perfect is en een punt aftrekt, is het feit dat de vloer gewoon niet 100% vlak is. Hoewel de pan maar een beetje wiebelt, ligt hij b.v. B. op een keramische kookplaat, dat valt mee met zo'n pan, maar garandeert ook geen optimale warmteoverdracht. Als je de pan boven kolen of gas gebruikt, maakt (kan) het niet uit. Ik kon geen vervelende bramen of bobbels ontdekken. Ik ben in ieder geval best tevreden met de pan en de prijs/prestatieverhouding.
Es handelt sich hierbei um eine robuste, schwere Gusseisenpfanne, die alle Vorteile einer Gusseisenpfanne bieten würde, hätte man nicht einen großen Konzeptionsfehler begangen. Der Preis ist sehr gut und sie ist unverwüstlich. - Gusseisen holt das Maximum aus einem Induktionsherd heraus. Ihr braucht maximalen Eisenmagnetismus um aus einer Induktionskochplatte das Optimum herauszuholen. Das heißt, Gusseisen, Eisen, Schmiedeeisen oder Emaille. Edelstahl funktioniert auch, aber nicht optimal. (P. S.: Wichtig ist hierbei nur der Boden, nicht die Seitenwände. Das Gewicht der Pfanne spielt ebenfalls keine Rolle) - Da der Griff keine Holzummantelung hat, kann man sie auch für das Lagerfeuer verwenden. Gusseisen hält auch die Temperatur eines Lagerfeuers aus. - Man kann in dieser Pfanne mit Eisenbesteck hantieren ohne fürchten zu müssen, dass man sie verunstaltet. - Die schwarze Farbe verhindert, dass die Pfanne nach längerem Gebrauch gümmelig aussieht. Dieses Problem werdet ihr bei normalen Eisenpfannen nämlich haben. - Dieses Modell hat sogar zwei Ausgussschnäbel links und rechts und eine Öse im Griff zum Aufhängen. Nachteile: - Da der Griff keine Holzummantelung hat, wird er so heiß werden, dass man nur noch mit einem Topfhandschuh ran kann. Wie lange das dauert habe ich nicht getestet. - Der Boden der Pfanne ist nicht eben, sondern zur Mitte hin leicht nach oben gewölbt. Erstens: Fett sammelt sich an den Rändern, damit in der Mitte auch Fett bleibt muss man fingerdick eingießen. Zweitens: So kann aus Kochplatten nicht das Maximum herausgeholt werden, da nicht die maximale Kontaktfläche gegeben ist. Konzeptionsfehler! Allgemein anzumerken: - Sie ist schwer. Erschwert die Reinigung in der Abwasch. - Ob der Boden dick genug ist um sich bei höheren Temperaturen nicht zu verformen, habe ich nicht getestet. Fazit: Für Lagerfeuer und Gaskochplatte in Erwägung zu ziehen, sonst nicht.
Dit is een stevige, zware gietijzeren koekenpan die alle voordelen van een gietijzeren koekenpan zou hebben als er geen grote ontwerpfout was. De prijs is zeer goed en het is onverwoestbaar. - Gietijzer haalt het maximale uit een inductiekookplaat. Je hebt maximaal ijzermagnetisme nodig om het maximale uit een inductiekookplaat te halen. Dat wil zeggen, gietijzer, ijzer, smeedijzer of email. RVS werkt ook, maar niet optimaal. (PS: Alleen de bodem is hier belangrijk, niet de zijwanden. Het gewicht van de pan is ook niet relevant) - Omdat het handvat geen houten omhulsel heeft, kun je hem ook gebruiken voor het kampvuur. Gietijzer kan ook tegen de temperatuur van een kampvuur. - U kunt ijzeren bestek in deze pan gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn het te beschadigen. - De zwarte kleur voorkomt dat de pan er na langdurig gebruik gomachtig uitziet. Bij gewone ijzeren pannen heb je dit probleem. - Dit model heeft zelfs twee tuitjes links en rechts en een oogje in het handvat om op te hangen. Nadelen: - Omdat het handvat geen houten omhulsel heeft, wordt het zo heet dat je er alleen met een ovenwant bij kunt. Ik heb niet getest hoe lang het duurt. - De bodem van de pan is niet vlak, maar licht gebogen naar het midden toe. Ten eerste: vet verzamelt zich aan de randen, zodat er vet in het midden blijft dat je vingerdik moet inschenken. Ten tweede: je kunt niet het maximale uit kookplaten halen omdat het maximale contactoppervlak niet beschikbaar is. Conceptie fout! Algemene opmerkingen: - Het is zwaar. Maakt schoonmaken in de gootsteen moeilijk. - Ik heb niet getest of de bodem dik genoeg is om niet te vervormen bij hogere temperaturen. Conclusie: Komt in aanmerking voor kampvuren en gaskookplaten, anders niet.