

























Steakreaktor 2.0 - indoor grillapparaat
- Elektrische tafelgrill
- Roestvrij Staal
- Dit artikel is niet op voorraad en moet worden nabesteld. Op voorraad en klaar voor jou! Bestel nu en geniet van je aankoop zonder vertraging. Dit artikel is momenteel niet op voorraad. Laat ons je e-mail achter en we informeren je zodra het beschikbaar is!
- Klaar voor verzending binnen 24 uur
- 14 dagen retourrecht
-
Top features
Indoor belevenisgrill: 1600 W voor grilltemperaturen van 400 - 850 °C
Edelstaal editie: behuizing volledig van geborsteld edelstaal
Efficiënt: geïsoleerde behuizing met actieve koeling - de hitte blijft intern
Productdetails
De Steakreaktor 2.0 revolutioneert met zijn boventemperatuur van 850 graden voor het klaarmaken van steaks. Dankzij het speciaal door Klarstein onwikkelde keramische verwarmingslement geeft hij een bijzonder intensieve stralingswarmte af aan het vlees. Dit proces tovert binnen enkele minuten een aromatische, gekaramelliseerde korst tevoorschijn terwijl het binnenste van de steak buitengewoon mals en sappig blijft. Zo ontstaan uitzonderlijk geroosterde aroma's die voor een unieke gourmetbelevenis zorgen.
Met de hoge temperatuurgrill brengt Klarstein het geheim van New Yorkse steakrestaurants ook naar de Nederlandse keukens want hij is uniek in zijn soort aangezien hij binnenshuis kan worden ingezet. Doorslaggevend daarvoor zijn het gebruik van stroom en de geïsoleerde en actief gekoelde behuizing die ervoor zorgt dat de hitte in de gaarruimte niet de buitenkant meeverhit.
De bij het proces vrijkomende vleessappen worden opgevangen in de meegeleverde schaal. Deze kunt u, met wat boter, kruiden en specerijen in fantastische sausjes veranderen. De Steakreaktor 2.0 is een grillapparaat met veel inzetmogelijkheden. Met hem lukt niet alleen de perfecte steak maar ook andere soorten vlees, vis, groente en zelfs desserts kunt u heel eenvoudig en snel extreem lekker klaarmaken. Ovenschotels en bacon & co. worden in de Steakreaktor 2.0 van een verrukkelijke korst voorzien en krijgen zo een heel intensieve smaak. Dankzij het intuïtieve gebruik, de ongecompliceerde reiniging en zijn veelzijdigheid garandeert de Steakreaktor 2.0 ongeëvenaarde resultaten en moedigt kook- en gourmetliefhebbers telkens weer aan tot experimenteren.
Edelstaal editie: De Klarstein Steakreaktor 2.0 hoogtemperatuurgrill is nu voorzien van een complete behuizing van fijngeborsteld edelstaal - de cool-elegante look, niet alleen voor iedere keuken!
Kenmerken
- Grilltijd instelbaar tussen 9-50 minuten
- Uitneembare grillinzet
- Grillrooster met 16 x 25 cm (BxL) grilloppervlak, tot 15 x 20 effectief
- Bijzondere roosteraroma's en een aromatische, gekaramelliseerde korst binnen minuten
- Ook geschikt voor groente, ovenschotels en gratineren evenals voor het karamelliseren van desserts
- Intuïtief bedienbaar element aan de voorzijde
- Led display met temperatuurweergave en timer
- Nieuwe, geoptimaliseerde actieve koeling
- Deactiveringsautomatiek en oververhittingsbescherming
- Lichte reiniging - alle uitneembare componenten zijn afwasmachinebestendig
- Made in Germany
- Vermogen: 1600 W
- Temperatuurrange: (warmtestraler) 400°C - 850°C
- Stroomvoorziening: 220-240 V ~ 50-60 Hz
Afmetingen & Technische details
- Afmeting: ca. 25,5 x 35,5 x 41,5cm (BxHxD)
- Grillrooster / bruikbaar grilloppervlak: 16 x 25 cm (BxL) / 15 x 20 cm (BxL)
- Gewicht: ca. 14 kg
Wat wordt geleverd
- 1 x Hoge temperatuurgrill
- 1 x Rooster
- 1 x Handvat voor rooster
- 1 x Vetopvangschaal GN1/4
- 1 x Grillinzet
- Gebruikershandleiding in Duits, Engels, Spaans, Italiaans en Frans
Levering en verzending
Uw bestelling wordt als pakket aan het door u gewenste adres geleverd. Dit adres hoeft niet noodzakelijk gelijk te zijn aan het factuuradres. Zo kunt u uw artikelen ook bij familie, vrienden of op kantoor laten bezorgen wanneer u overdag niet thuis bent.
Veiligheids- en gebruikshandleiding
Informatie over productveiligheid
Fabrikant
Chal-Tec GmbH
Wallstr. 16
10179 Berlin
www.berlin-brands-group.com
Verantwoordelijke persoon:
Chal-Tec GmbH
Wallstr. 16
10179 Berlin
E-mailadres:
info@go-bbg.com
Er zijn nog geen beoordelingen voor dit artikel.
War ein Weihnachtsgeschenk. Klappt nicht so gut wie erwartet: Geht nur für kleine Steaks, für mehrere Leute nicht zu gebrauchen. Der Beschenkte ist sehr unzufrieden und hat das sehr teure Gerät weiter gegeben.
Was een kerstcadeau. Werkt niet zo goed als verwacht: werkt alleen voor kleine steaks, niet bruikbaar voor meerdere personen. De ontvanger is zeer ontevreden en heeft het peperdure apparaat doorgegeven.
Der Steakreaktor 2.0 erfüllt unsere Erwartungen vollkommen. Bei der richtigen Fleischqualität hervorragende Grillergebnisse. Zu r Haltbarkeit können wir noch keine Aussage treffen. Alles andere passt.
De steakreactor 2.0 voldoet volledig aan onze verwachtingen. Met de juiste kwaliteit vlees uitstekende grillresultaten. Over duurzaamheid kunnen we nog geen uitspraken doen. Al het andere past.
Perfekt: (1) bedienungssicher schnell und einfach auch für den Hausmann mitten Heiligtum der besten aller Ehefrauen -> Küche [der Rezensent agiert normalerweise im Schnitt an drei Tagen - auch im Winter - am Großen „Weber“ auf der Terrasse], (2) sinnvoller Menüablauf, (3) Gehäuse bleibt kühl trotz Weihnachtsserienproduktion, (4) gute Postions-/Effektkombination ca. 30 cm entfernt von der Dunstabzugshaube (näher am Hauptgeschehen) war kein Plätzlein für den Beefer zu bekommen, (5) high-end Ergebnis in Kombination mit sous-vide, allerdings bei Einsatz von hoch-qualitativem Fleisch, das wir immer beim Biobauern kaufen, (6) momentan keine Erfahrung mit Fisch und Gemüse: ich werde nach „Versuchsreihe“ weiter berichten
Perfect: (1) veilig in gebruik, snel en gemakkelijk, ook voor de echtgenoot, midden in het heiligdom van de beste van alle vrouwen -> keuken [de recensent werkt meestal gemiddeld drie dagen - ook in de winter - aan de grote "Weber" op het terras], (2) verstandige menustroom, (3) behuizing blijft ondanks kerstserieproductie koel, (4) goede positie/effect-combinatie ca. 30 cm verwijderd van de afzuigkap (dichter bij de hoofdactie ) geen plek om de Beefer te krijgen, (5) high-end resultaat in Combinatie met sous-vide, maar wel met gebruik van hoogwaardig vlees, dat wij altijd bij biologische boeren kopen, (6) momenteel geen ervaring met vis en groenten: Ik zal verder rapporteren na de "testreeks".
Wir waren auf der Suche nach einem Steak-Grill, der ca. 800°C erreicht. Die meisten Modelle sind gasbetrieben, was für uns nicht in Frage kam. So kamen wir zum Klarstein Steakreaktor. Wir sind damit sehr zufrieden; die Steaks bekommen eine tolle Kruste und es ist kein Vergleich zum Braten in einer Bratpfanne. Man sollte die Steaks, je nach Dicke, vorher bei 50-60°C leicht vorgaren, da sie sonst innen sehr "englisch" sind. Das Gerät heizt sehr schnell auf und alle wesentlichen Teile lassen sich entnehmen und in der Spülmaschine reinigen.
We waren op zoek naar een steakgrill die rond de 800°C komt. De meeste modellen worden op gas aangedreven, wat voor ons uitgesloten was. Zo kwamen we bij de Klarstein steakreactor. Daar zijn we heel blij mee; de steaks krijgen een geweldige korst en er is geen vergelijking met ze in een koekenpan te bakken. Afhankelijk van de dikte moeten de steaks vooraf worden voorgegaard op 50-60°C, anders worden ze erg "Engels" van binnen. Het apparaat warmt zeer snel op en alle essentiële onderdelen kunnen worden verwijderd en in de vaatwasser worden gereinigd.
Super Steakgrill das ist der Thermomix für Männer. Kann man nur weiterempfehlen. Klappt einwandfrei mit dem Grill- Fleisch. Es darf nur nicht zu dünn sein. Bei dickeren Filet Steaks sollte man im Sous vide Garer auf mit 54 -56 grad vorgaren. Danach noch 2min jede Seite im Reaktor und man hat das perfekte Steak. Auch Lamm und Schweinekoteletts werden traumhaft. Gerade wenn noch ein bissle Fett dran ist wird es richtig gut und bleibt innen total saftig. Man darf aber erst hinter würzen wenn das Steak zum entspannen noch in der Warmhalteschale liegt. Es empfiehlt sich den Reaktor der etwas größer als ein Kaffeemaschine ist, in der Nähe der Dunstabzugshaube aufzustellen. Damit gegebenenfalls der Bratdunst weg hat. Man kann gut mit dem Grill 4-6 Gäste kochen, das Fleisch lässt sich gut im wärmebereich aufbewahren. Auf alle Fälle ist das ein richtig toller Indoor Grill womit man viel Spaß hat! Deshalb die 5 Sterne
Supersteakgrill dit is de Thermomix voor mannen. Kan gewoon worden aanbevolen. Past perfect bij gegrild vlees. Het mag gewoon niet te dun zijn. Voor dikkere filetsteaks dien je deze voor te garen in de sous vide koker op 54-56 graden. Dan 2 minuten aan elke kant in de reactor en je hebt de perfecte steak. Lams- en varkenskarbonades blijken ook fantastisch. Vooral als er nog een klein beetje vet aan zit, wordt het echt lekker en blijft het van binnen helemaal sappig. Maar je kunt pas op smaak brengen nadat de biefstuk nog in de warmhoudschaal ligt om te ontspannen. Het is aan te raden om de reactor, die iets groter is dan een koffiezetapparaat, in de buurt van de afzuigkap te plaatsen. Zodat de braaddampen desnoods zijn verdwenen. Je kunt 4-6 gasten goed koken met de grill, het vlees kan goed bewaard worden in de warme ruimte. Dit is in ieder geval echt een geweldige indoorgrill waar je veel plezier aan kunt beleven! Vandaar de 5 sterren
Wir haben ihn jetzt seit ungefähr einem halben Jahr in benutzung. Bedienung ist einfach und ein beigelegtes Heft mit Tipps für die zubereitung verschiedener Fleischsorten ist auch sehr hilfreich. Das Gerät wird schnell heiß, und zwar genau 850 °C. Der Effekt auf das Fleisch ist selbsterklärend. Steaks und viele andere Sachen werden zu einem neuen Erlebnis, da durch die Hitze das Fleisch außen leicht "karamellisiert" und man es innendrin noch medium rare hinbekommt. Reinigung ist auch einfach da alles aus dickem Edelstahl gefertigt ist und das ganze Innnengerüst sich einfach entnehmen lässt. Somit kann man es einfach auswischen und zack, wieder sauber. Top Gerät zum Stolzen Preis.
We gebruiken hem nu ongeveer anderhalf jaar. Het is makkelijk in gebruik en ook het bijgesloten boekje met tips voor het bereiden van verschillende soorten vlees is erg handig. Het apparaat wordt zeer snel heet, 850 °C om precies te zijn. Het effect op het vlees spreekt voor zich. Steaks en vele andere dingen worden een nieuwe ervaring, omdat de warmte het vlees aan de buitenkant licht "karameliseert" en je het van binnen nog steeds medium rood kunt krijgen. Schoonmaken is ook eenvoudig omdat alles van dik roestvrij staal is gemaakt en het hele binnenframe eenvoudig kan worden verwijderd. Dus je kunt het gewoon wegvegen en boem, weer schoon. Toptoestel voor een trotse prijs.
Also das ist wirklich ein tolles Gerät , die Steaks sind geschmacklich ein Wahnsinn, tolle Rostaromen, wir sind mehr als zufrieden! Zwei kleine Kritikpunkte: Daher es doch zu starkem Rauch kommt finden wir nicht das für Indoor geeignet ist, am Balkon oder Garten aber eine super Sache. Man kann immer nur ein oder zwei Steaks gleichzeitig machen.
Dit is dus echt een geweldig apparaat, de smaak van de steaks is geweldig, geweldige geroosterde aroma's, we zijn meer dan tevreden! Twee kleine puntjes van kritiek: Voor binnen vinden we hem niet geschikt vanwege de hevige rookontwikkeling, maar voor op balkon of tuin is hij prima te gebruiken. Je kunt maar één of twee steaks tegelijk bereiden.
Das Gerät macht einen soliden Eindruck und hält was es verspricht. Die Bedienung mit einem Knopf ist kinderleicht zu bedienen. Temperatur und Zeit werden eingestellt, dann bringt der Reaktor (der Name ist Prgramm) den Grill aud die gewünschte Temperatur. Ist diese erreicht ertönt ein Signal und das Grillgut kann eingeschoben werden. Mit Ablauf der programmierten Zeit stellt sich das Gerät aus. Die gleiche Prozedur wird nach dem Umdrehen des Fleisches narrensicher wiederholt. Das beigefügte Heft enthält einige Tips zu den Grillzeiten. Das ist anfangs ein guter Leitfaden, es macht aber mehr Spaß selbst herauszufinden wie man vorgehen sollte, damit es perfekt wird. Man kann sehr gut beobachten wie sich die starke Hitze des Reaktors im Fleisch ausbreitet und kann so den richtigen Zeitpunkt selbst bestimmen. Zur Auswahl des Geräte-Standorts sollte man erwähnen, dass es nach vorne eine enorme Hitze ausstrahlt und es je nach Betriebsrat auch Rauchentwicklung gibt. Eine Abzugshaube oder weit geöffnete Fenster sind hilfreich. Ich werde deshalb das Gerät im Sommer an einem schattigen Platz draußen betreiben. Reinigung ist problemlos. Platz auf dem Grill ist genug, um gleichzeitig 2 Personen zu versorgen. Mehrere Personen gehen ohne Probleme, da das Fleisch ruckzuck fertig ist. Noch zu den Kosten: der stolze Preis ließ mich länger nachdenken. Wer das Gerät aber nicht nur für Hühnerfleisch verwenden will wird feststellen, dass diese Investition zu den Kosten von hochqualitativen, lang abgehangenen Fleisch passt. Qualität hat seinen Preis - aber da der Gang zum teuren Steakhaus entfällt, zahlt sich der Steakreaktor schnell aus. 5 Punkte sind deshalb alles in allem vollkommen gerechtfertigt.
Het toestel maakt een degelijke indruk en doet wat het belooft. Bediening met één knop is gemakkelijk te gebruiken. De temperatuur en tijd zijn ingesteld, vervolgens brengt de reactor (de naam is het programma) de grill op de gewenste temperatuur. Wanneer deze is bereikt, klinkt er een signaal en kunnen de te grillen etenswaren worden geplaatst. Als de geprogrammeerde tijd is verstreken, schakelt het apparaat zichzelf uit. Dezelfde procedure wordt onfeilbaar herhaald nadat het vlees is omgedraaid. In het bijgesloten boekje staan enkele tips over grilltijden. Dit is een goede gids om mee te beginnen, maar het is leuker om zelf uit te zoeken wat je moet doen om het perfect te maken. Je kunt heel goed zien hoe de sterke hitte van de reactor zich door het vlees verspreidt en zo zelf het juiste moment bepalen. Bij de keuze van de plaats van het apparaat moet worden vermeld dat het een enorme warmte naar voren uitstraalt en dat er, afhankelijk van de ondernemingsraad, ook sprake is van rookontwikkeling. Een zuurkast of wijd openstaande ramen zijn nuttig. Ik zal het apparaat daarom in de zomer op een schaduwrijke plek buiten gebruiken. Schoonmaken is eenvoudig. Er is voldoende ruimte op de grill om 2 personen tegelijkertijd te voeden. Meerdere mensen gaan zonder problemen want het vlees is in een mum van tijd klaar. Nu de kosten: de trotse prijs deed me langer nadenken. Als u de eenheid echter niet alleen voor kip wilt gebruiken, zult u merken dat de investering goed is voor de kosten van hoogwaardig, lang gerijpt vlees. Kwaliteit heeft zijn prijs - maar aangezien het niet nodig is om naar het dure steakhouse te gaan, loont de steakreactor snel. Al met al zijn 5 punten dus volledig terecht.
Habe mir den Steakreaktur zu Weihnachten gegönnt und wurde nicht enttäuscht. Die Bedienung ist kinderleicht. Einmal drehen um die Temperatur einzustellen, drücken, nochmal drehen für die gewünschte Zeit - fertig. Mehr braucht man nicht. Die Filet-Steaks sind mir schon beim ersten Versuch auf den Punkt gelungen. Man kann damit natürlich viel mehr als nur tote Kühe verarbeiten, auch Fisch und Huhn, sogar Grillgemüse. Was nicht so gefällt: Die Anleitung könnte ausführlicher sein, z.B. zum Thema Wartung/Reinigung. Das Fett spritzt leider nach oben an die Heizung und entzündet sich. Keine Ahnung wie ich die wieder sauber bekomme, da ein Gitter davor ist. Beim Ausbauen der Bleche ist mir aufgefallen, dass die teilweise recht scharf sind. Die könnten besser abgerundet sein.
Ik trakteerde mezelf op de Steakreaktur voor Kerstmis en werd niet teleurgesteld. De bediening is kinderspel. Eén keer draaien om de temperatuur in te stellen, drukken, nogmaals draaien voor de gewenste tijd - klaar. Meer heb je niet nodig. De haasbiefstukjes waren bij de eerste poging ter plaatse. Natuurlijk kun je er veel meer mee verwerken dan alleen dode koeien, ook vis en kip, zelfs gegrilde groenten. Wat ik niet zo leuk vind: De instructies zouden gedetailleerder kunnen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van onderhoud/reiniging. Helaas spat het vet op de kachel en vat vlam. Ik heb geen idee hoe ik ze weer schoon kan krijgen want er zit een rooster voor. Bij het verwijderen van het plaatwerk merkte ik dat sommige behoorlijk scherp waren. Ze zouden beter afgerond kunnen worden.
bin seit März 2017 zufriedener Nutzer dieses Teils. Ich habe bwusst bis jetzt mit der Rezession gewartet, erst mal kennenlernen, nutzen und dann plaudern. Zum verwndeten Fleisch : 4 bis 6 Wochen trocken gereift, 600 bis 800 Gramm, am Stück natürlich. Vor dem Grillen ein paar Stündchen im Sous Vide bei 54 °C. Vor dem Beefen (Reaktören ?) trocknen (paar Minuten im Baumwoll Geschirrtuch) Salzflocken drauf und innerhalb 2 Minuten in den Reaktor. Grosse Stücke eher mit Abstand zum Brenner, wird gleichmässiger braun. 2 Minuten dann wenden. Raus und leicht zuckern, auch warmes dunkles Bier mit Honig bringt`s. Nochmals jede Seite 2 bis 3 Minuten, fertig. Auf einen vorgewärmten Metallteller, Haube drüber, nach 2 bis 3 Minuten wenden. Weitere 2 bis 3 Minuten Ruhe gönnen dann aufschneiden. Eben klassisch, ohne Schmackes...., Genuss pur. Mein Reaktor steht dauerhaft im geschützten Aussenbereich, ich grille auch im Winter im Freien. Ich weiss, kann nicht jeder, aber in der Küche ist mir das Teil zu heftig. Viel bemeckert wird der angeblich zu kleine Garraum. Aber 1 kg am Stück passt rein, mit Abstand zum Heizelement wird`s auch rundum braun. Für Grossfamilien oder Flachsteakgriller gib`s ja auch grössere Geräte, halt zum grösseren Preis. Das Preisgemeckere find ich eh kindisch, der Klarstein hat seinen Preis und den ist er wert. Wem`s zuviel ist der lass es eben, aber nicht in der Gemeinde rumsülzen.... Putzen absolut einfach, wurde ja auch des öfteren gelobt. Sauber verarbeitet, alle wichtigen Teile aus dickem Edelstahl. Zum Preis, ist gerechtfertigt, liegt eh eher im unteren Bereich. Zuverlässig ist das Teil auch, Aufheizzeit bemerkenswert kurz. Einknopfbedienung ist super, grosser Knopf, kein Firlefanz, geht Ratz Fatz... Und auch mehrere Durchgänge, wenn`s eben mal mehr sein soll, schafft das Gerät ohne Probleme. Bisserl kreativ müsst`s eben schon sein .... Tip, das Fleisch eher öfter wenden, man hat die bessere Kontrolle und der Saft verteilt sich besser. Vorher bei > 50 °C im Sous Vide oder Dämpfer, die Kerntemperatur passt dann und man muss nur noch Farbe und Röstaromen erzeugen (reaktören ?) Soße wird extra erzeugt, aber zuwas Soße ? Allen viel Spass und puren Fleischgenuss vom Feinsten. Und, Fleisch hat keine Poren, Blut schon gleich gar nicht. Nicht von mir, Quellen allerding unbekannt: "was ist Vegan, kann man das essen ?" "bis 400 Gramm ist`s ein Steak, ab 400 Gramm ein Braten" bin zwar anderer Meinung, aber trotzdem gut gesprochen
Ik ben sinds maart 2017 een tevreden gebruiker van dit onderdeel. Ik heb met de recessie bewust gewacht tot nu, eerst leren kennen, gebruiken en dan kletsen. Over het gebruikte vlees: 4 tot 6 weken dry-aged, 600 tot 800 gram, uiteraard uit één stuk. Voor het grillen enkele uren sous vide op 54 °C. Voor het beefen van (reactoren?) droge zoutvlokken erop (enkele minuten in een katoenen theedoek) en binnen 2 minuten in de reactor doen. Grotere stukken die verder van de brander verwijderd zijn, zullen gelijkmatiger bruinen. 2 minuten en draai dan om. Stap uit en voeg wat suiker toe, warm donker bier met honing is ook voldoende. Wederom elke kant 2 tot 3 minuten, klaar. Doe de deksel op een voorverwarmde metalen plaat en draai na 2 à 3 minuten om. Laat nog 2 tot 3 minuten rusten en snij dan open. Gewoon klassiek, zonder smaak.... puur genieten. Mijn reactor staat permanent in een beschermde buitenruimte, ik gril buiten, zelfs in de winter. Ik weet dat niet iedereen het kan, maar in de keuken is het te veel voor mij. Er is veel kritiek op de zogenaamd te kleine kookruimte. Maar er past 1 kg per keer in, met afstand tot het verwarmingselement wordt het ook overal bruin. Voor grote gezinnen of platte steakgrillers zijn er ook grotere apparaten, maar dan voor een hogere prijs. Ik vind het geklaag over de prijs sowieso kinderachtig, de Klarstein heeft zijn prijs en is het waard. Als het je te veel is, laat het dan maar, maar rotzooi niet in de gemeenschap.... Schoonmaken is absoluut eenvoudig, en dat wordt vaak geprezen. Schoon vakmanschap, alle belangrijke onderdelen gemaakt van dik roestvrij staal. De prijs is gerechtvaardigd, het is toch eerder in het lagere bereik. Het onderdeel is ook betrouwbaar en de opwarmtijd is opvallend kort. Bediening met één knop is super, grote knop, geen fratsen, Ratz Fatz werkt... En het apparaat beheert ook meerdere passen, als het er meer moeten zijn, zonder problemen. Het moet alleen een beetje creatief zijn... Tip, draai het vlees wat vaker, dan heb je een betere controle en wordt het sap beter verdeeld. Vooraf bij >50 °C in sous vide of steamer, de kerntemperatuur is dan goed en je hoeft alleen nog maar kleur en geroosterde aroma's te creëren (reactor?) Saus wordt apart gemaakt, maar welke saus? Veel plezier en puur vleesgenot op zijn best. En vlees heeft geen poriën, bloed zeker niet. Niet door mij, maar onbekende bronnen: "Wat is vegan, kun je dat eten?" "Tot 400 gram is het een biefstuk, vanaf 400 gram is het een braadstuk" Ik heb een andere mening, maar het is nog steeds goed gezegd
Die durchaus gegenteiligen Bewertungen und Aussagen hier und in diversen Foren hatten mich lange überlegen lassen, ob es dieses Gerät sein sollte. Nach der Leistungserhöhung fiel dann die Entscheidung leichter, zumal damals noch der alte Preis galt. Einige gute Kilo Fleisch und einige Testesser später steht fest, dass es bei Weitem kein Fehlkauf war - im Gegenteil. Statt dessen stellte sich die Frage, wie einige anderslautende Einschätzungen wohl zustande kamen. Das Aufheizen ist in wenigen Minuten erledigt. Die Einstellung mit nur einem Knopf war anfangs etwas gewöhnungsbedürftig (es dauert einige Sekunden, bis die Temperatur hochzählt und damit die Aufheizbestätigung erfolgt). Da das Fleisch grundsätzlich Sous vide vorgegart wurde (gut trockentupfen nicht vergessen!), waren auch innerhalb von Minuten Ergebnisse wie auf den Produktfotos erzielbar. Genau dafür wurde der Reaktor gekauft und das bringt er dann auch. Dabei lohnt es sich aber, mit Temperatur, Dauer und vor allem Abstand zum Brenner zu experimentieren, da die Brennerfläche kleiner als die Rostfläche ist und somit unterschiedlich großes Gargut nicht überall mit gleicher Hitze gegart werden kann. Bei fetthaltigeren Fleischsorten entsteht zwar schnell ein gutes Röstaroma, die Rauchentwicklung beim Auftreffen von Fettspritzern auf den Brenner dürfte empfindliche Nasen gerade beim Gebrauch in der Wohnung wohl stören können. Mit einem Platz unter einer guten Ablufthaube ist das aber gut lösbar, zumal der Reaktor sehr gut gedämmt ist, sodass außen keinerlei Strahlungswärme ankommt - abgesehen vom Rosthalter, der sehr schnell heiß wird - das Abnehmen vergisst man nur einmal. GN-Gastroschalen, etwa für Grill-Beilagen, passen zwar in den Garraum, nicht aber in die Führungsschienen und müssen daher auf dem (benutzten) Rost abgestellt werden. Nach Beendigung des Grillens dauert es wesentlich länger, den Reaktor auf Ausschalttemperatur abzukühlen (bleibt automatisch so lange eingeschaltet), als das Aufheizen benötigte. Die Reinigung ist ein Kinderspiel: den Edelstahl-Garraum entnehmen und kurz abgespült in den Geschirrspüler. Fertig. Alles in allem ein sehr gutes Gerät für zwei Personen, für drei bis vier sollte man schon gut planen, da die Portionsgrößen schnell die nutzbare Grillfläche überschreiten.
De nogal tegengestelde reviews en uitspraken hier en op diverse fora hebben me lang doen nadenken of het dit toestel wel moest zijn. Na de prestatieverhoging was de beslissing gemakkelijker, vooral omdat toen nog de oude prijs gold. Een paar goede kilo's vlees en een paar proefeters later is duidelijk dat het verre van een miskoop was - integendeel. In plaats daarvan rees de vraag hoe sommige van de verschillende beoordelingen tot stand zijn gekomen. Het opwarmen is binnen enkele minuten gedaan. De instelling met één knop was in het begin even wennen (het duurt een paar seconden voordat de temperatuur is opgeteld en dus de verwarming bevestigt). Omdat het vlees altijd sous vide voorgegaard was (vergeet niet droog te deppen!), waren de resultaten zoals te zien op de productfoto's binnen enkele minuten haalbaar. Dat is precies waarvoor de reactor is gekocht en dat is wat hij brengt. Het is echter de moeite waard om te experimenteren met de temperatuur, de duur en vooral de afstand tot de brander, aangezien het branderoppervlak kleiner is dan het roosteroppervlak en daarom kunnen voedsel van verschillende afmetingen niet overal met dezelfde warmte worden gekookt. Vette vleessoorten ontwikkelen al snel een goed geroosterd aroma, maar de rook die ontstaat wanneer vetspatten de brander raken, kan gevoelige neuzen waarschijnlijk irriteren, vooral bij gebruik in huis. Met een plek onder een goede afzuigkap is dit echter goed op te lossen, zeker omdat de reactor zeer goed geïsoleerd is waardoor er geen stralingswarmte naar buiten komt - behalve de roosterhouder, die wordt heel snel heet - vergeet je alleen een keer verwijderen. GN-gastroschalen, bijvoorbeeld voor gegrilde bijgerechten, passen wel in de kookruimte, maar niet in de geleiderails en moeten dus op het (gebruikte) rooster worden geplaatst. Nadat het grillen is voltooid, duurt het veel langer om de reactor af te koelen tot de uit-temperatuur (hij blijft automatisch zo lang aan) dan nodig was om op te warmen. Schoonmaken is kinderspel: verwijder de roestvrijstalen kookkamer en spoel deze kort af in de vaatwasser. Compleet. Al met al een heel goed apparaat voor twee personen, maar voor drie tot vier moet je goed plannen, aangezien de portiegroottes snel het bruikbare grilloppervlak overschrijden.
Ob man es braucht oder nicht muss jeder für sich selbst entscheiden. Ich habe mich für JA entschieden und es meinem Mann zum Geburtstag geschenkt. Es heitzt sehr schnell auf (einstelliger Minutenbereich) und das Steak ist auf Grund der hohen Hitze auch schnell zubereitet. Das Geschmackserlebnis ist dann um ein vielfaches besser als wenn man das Steak in der Pfanne zubereitet. Die Rauchentwicklung ist normal.
Iedereen moet voor zichzelf beslissen of ze het nodig hebben of niet. Ik koos JA en gaf het aan mijn man voor zijn verjaardag. Het warmt zeer snel op (enkelcijferige minuten) en de steak is ook snel bereid door de hoge hitte. De smaakbeleving is dan vele malen beter dan wanneer je de biefstuk in de pan bereidt. De rookontwikkeling is normaal.
Bisher kannte ich nur gasbetriebene Hochleistungsgriller. Mir ist das Hantieren mit Gasflaschen, noch dazu im Wohnbereich nicht sympathisch. Als ich sah, dass es jetzt den Steakreaktor auf Elektrobasis gibt, habe ich sofort zugeschlagen. Die Lieferung erfolgte prompt. Die Inbetriebnahme ist spielend leicht von der Hand gegangen und bereits das erste Ribey-Steak gelang hervorragend. Dieses Gerät kann ich nur wärmstens empfehlen - es ist sein Geld wert ! Hanns H, Schubert
Tot nu toe kende ik alleen krachtige gasgrills. Ik hou er niet van om met gasflessen om te gaan, vooral niet in de woonkamer. Toen ik zag dat de op elektriciteit gebaseerde steakreactor nu beschikbaar was, sprong ik er meteen op. De levering was prompt. De inbedrijfstelling was kinderspel en de eerste ribey steak is uitstekend gelukt. Ik kan dit apparaat alleen maar van harte aanbevelen - het is het geld waard! Hanns H, Schubert
Sehr gutes Produkt hier meine Pros und Cons: Pros: Super Grill Ergebnis! Das ist für mich schon mal das Wichtigste an einem Grill. Weniger Rauchentwicklung als in der Pfanne Kann in der Küche verwendet werden. Geht mit Strom, somit kein Gas notwendig Leicht zu reinigen Heizt sehr schnell auf 850 Grad Cons: Die Bedienung mit dem Drehknopf ist finde ich nicht intuitiv. Könnte eine etwas größere Grillfläche bieten Preis Die Cons sind auf jeden Fall meckern auf höchstem Niveau. 600€ sind nun mal eine Stange Geld jedoch sind die Konkurrenzproduke auch nicht billiger und insofern ist der Preis gerechtfertigt. Auch die Grillfläche ist bei dem Preis OK. Ich kann das Produkt uneingeschränkt empfehlen und habe viel Spass damit.
Zeer goed product hier zijn mijn voor- en nadelen: Voordelen: Super grillresultaat! Dat is voor mij het belangrijkste aan een barbecue. Minder rook dan in de pan Kan in de keuken gebruikt worden. Werkt op stroom, dus geen gas nodig Eenvoudig schoon te maken Warmt zeer snel op tot 850 graden Nadelen: Ik vind de bediening met de draaiknop niet intuïtief. Zou een iets groter grilloppervlak kunnen bieden Prijs De nadelen zijn absoluut een probleem op het hoogste niveau. 600€ is veel geld, maar de concurrerende producten zijn niet goedkoper en in dit opzicht is de prijs gerechtvaardigd. Het grilloppervlak is ook OK voor de prijs. Ik kan het product zonder voorbehoud aanbevelen en er veel plezier mee hebben.
Das Gerät ist eine gelungene Alternative zu Gasgrills. Ob auf dem Balkon oder in der Küche ohne viel Aufwand verwendbar. Nach ein bisschen Einarbeitungszeit werden die Steaks und andere Grill u. Überbackgerichte sehr gut. Es ist auch eine Alternative, für kleinere Gastronomieeinrichtungen, zu den Im Gastrobereich angebotenen Großgeräten! Eine Tropfschale am Gerät, ev. ausziehbar, wäre sinnvoll da beim Fleischwenden einiges vor das Gerät tropft. Für einen optimalen Einsatz wäre eine stufenlose Verstellung der Einschubhöhe perfekt. MfG Gerd Henschel
Het apparaat is een succesvol alternatief voor gasbarbecues. Kan zonder veel moeite op het balkon of in de keuken worden gebruikt. Na wat training zijn de steaks en andere gegrilde en gebakken gerechten erg goed. Het is ook een alternatief, voor kleinere horecagelegenheden, voor de grote apparaten die in de horeca worden aangeboden! Een lekbak op het apparaat, eventueel uitschuifbaar, zou handig zijn omdat er bij het draaien van vlees wat druppelt voor het apparaat. Voor optimaal gebruik zou een traploze instelling van de insteekhoogte perfect zijn. Met vriendelijke groet, Gerd Henschel
Dieser Grill ist wirklich der absolute Hammer , ich fahre sonst richtig weit um ein gute Steak zu essen , in Düsseldorf oder Dortmund gibt es Restaurants die Steaks bei 850 Grad grillen , denn bei 850 Grad wir ein Steak einfach Weltklasse !!! Jetzt keine Fahrerei mehr !! Keine 6 Minuten und ein super gegrilltes Steak liegt auf dem Teller , echt irre gut. Ich kann den Grill nur 100% empfehlen.
Deze grill is echt geweldig, anders rijd ik echt ver om een goede steak te eten, in Düsseldorf of Dortmund zijn er restaurants die steaks grillen op 850 graden, want op 850 graden is een steak gewoon van wereldklasse!!! Nu niet meer rijden!! Nog geen 6 minuten en een super gegrilde steak ligt op het bord, echt lekker. Ik kan de grill alleen maar 100% aanbevelen.
Funktioniert einwandfrei ! Nach ein bisschen Probieren mit den Zeiten und Einstellungen erhält man das perfekte Steak. Allerdings doch eher im Aussenbereich anzuwenden, da man in geschlossenen Räumen dann doch selbst wie das Steak riecht !
Werkt feilloos! Na een beetje vallen en opstaan met de tijden en instellingen, krijg je de perfecte steak. Het is echter waarschijnlijker dat het buitenshuis wordt gebruikt, omdat je zelf naar de biefstuk ruikt in afgesloten ruimtes!
Dieser Oberhitzegrill ist wirklich so gut, wie er verspricht. Natürlich braucht das Steak nicht 60 Sekunden, wie angegeben, sondern eher 120 Sekunden von jeder Seite aber, und jetzt kommt das aber: es funktioniert einwandfrei. Steaks sind zart, außen schöne Maillardreaktionen (schöne Kruste).Thunfisch wird außen knusprig und bleibt innen, wie gewünscht rot. Der Grill kommt schnell auf Temperatur, beim Grillen qualmt so gut wie nichts und das Gerät bleibt während des Betriebes außen Handkalt. Der 230V Stecker macht das Gerät ideal zum Indoorbetreiben. Einziges Manko ist die Garraumgröße, es passt halt nur ein Rib-Eye Steak hinein und ist damit eher für private Haushalte geeignet. Fazit: Super Gerät mit beschränkter Füllmenge. Klare Kaufempfehlung vom Profi
Deze bovenwarmtegrill is echt zo goed als hij belooft. Natuurlijk duurt de biefstuk niet 60 seconden zoals geadverteerd, maar eerder 120 seconden aan elke kant, en hier komt het op neer: het werkt perfect. Steaks zijn mals, mooie Maillard reacties aan de buitenkant (mooie korst) Tonijn wordt krokant van buiten en blijft naar wens rood van binnen. De grill warmt snel op, er komt nauwelijks rook uit tijdens het grillen en de buitenkant van het apparaat blijft tijdens het gebruik koud aanvoelen. Door de 230V stekker is het apparaat ideaal voor gebruik binnenshuis. Het enige nadeel is de grootte van de kookkamer, daar past alleen een rib-eye steak in en is daarom meer geschikt voor particuliere huishoudens. Conclusie: Super toestel met een beperkte capaciteit. Duidelijk aankoopadvies van de professional